Més alt. Més fort. Més pepino.

El 3 de 10 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca a la Diada de Tots Sants del 2013. FOTO: Castellers de Vilafranca
El 3 de 10 amb folre i manilles descarregat pels Castellers de Vilafranca a la Diada de Tots Sants del 2013. FOTO: Castellers de Vilafranca

El passat diumenge 17 de novembre va acabar la temporada de castells amb la diada dels Minyons de Terrassa. Almenys la temporada regular. Que sí, que sí, que també hi ha temporada regular de castells. Com també hi ha la d’handbol o la de hoquei patins, que també son, eh, esports minoritaris. Com els castells, oi? De fet, ara mateix em posaria enmig d’un jardí si afirmés taxativament que els castells són o deixen de ser un esport, una tradició o un modus vivendi. I com que jo sóc nou en aquest món, tampoc em veig amb ganes de ficar-me enmig d’una polèmica que ara mateix em va gran. Però diumenge va ser la última diada d’una temporada espectacular, bàsicament perquè aquesta temporada ha sigut la millor de tota la història de les temporades de castells. S’han alçat més castells de Gamma Extra que mai i hi ha hagut més colles que s’han enfrontat a castells de 8 i 9 pisos que mai. A més a més, que també ha augmentat exponencialment el número de colles “en formació”, és a dir, que encara no tenen prou recursos com per afrontar una temporada regular (entenent “recursos” com “gent”, “equipament”, “socis”…) però que en breu estaran a punt per poder tirar endavant la seva primera temporada sencera. Com diria el Karanka del Crackòvia “Las cifras estan ahí”. Després si un cas us passo uns links on podeu veure estadístiques de castells i xifres i tal i us ho mireu vosaltres mateixos, per si no m’acabeu de creure.

Si vols llegir més, pots anar a la web de Wikidiari.info.